Wordt Valentijnsdag JOUW dag dit jaar?

Door: text_none_authorGeplaatst in: Datum: 2015-01-01Bekeken: 941Reacties: 0

Wordt Valentijnsdag JOUW dag dit jaar... en wat vieren we eigenlijk op 14 februari?

Van oorsprong zou op 15 februari een romeins, maar wellicht nog ouder, vruchtbaarheidsfeest gevierd worden ter ere van Juno (romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk) en Pan (god van de natuur). Volgens het verhaal werden de namen van jonge, ongehuwde vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Zij waren dan tijdens het feest elkaars partner. Met de opkomst van het christendom werd dit heidens feest door de kerk verboden.

Volgens ”de gouden legende” werd Sint-Valentijn om zijn geloof vervolgd en persoonlijk ondervraagd door de Romeinse Keizer Claudius II. Claudius was onder de indruk van Valentijn en probeerde hem onder doodsbedreigingen over te halen tot het heidense geloof van de Romeinen. Valentijn weigerde en probeerde zelfs Claudius te bekeren tot het christendom, waardoor hij veroordeeld werd tot de dood. Vlak voor zijn executie zou hij een wonder verricht hebben door de blinde dochter van zijn cipier te helen. De moderne versie hiervan is dat Valentijn haar een kaart schreef en tekende met ”Jouw Valentijn”. Toen zij de kaart vasthield kon ze zien en de kaart lezen.

Nog een variant is dat Valentijn weigerde een nog steeds onbekende wet van Claudius II uit te voeren die mannen, die in het leger zaten, verbood te trouwen omdat ze dan beter zouden kunnen strijden. De priester Valentijn voerde in het geheim trouwplechtigheden uit en werd, toen dat werd ontdekt, ter dood veroordeeld.
bron: Wikipedia.

Voor ons is Valentijnsdag uitgegroeid tot een bijzondere dag om iets speciaals te doen voor je geliefde. Je kunt een kaartje sturen, een bloemetje laten bezorgen of hem of haar mee uit eten nemen.

Valentijns kado speciaal voor jou!
Maar denk ook eens aan de mogelijkheid om een persoonlijk kado te maken. Iets waaruit blijkt dat je er speciaal aandacht aan hebt besteed. In ons assortiment vind je allerlei producten die je een persoonlijk tintje kunt geven en waarvoor je in onze editor een ontwerp kunt maken zoals mokken, canvas doeken, telefoonhoesjes of kussens. Maak zelf je ontwerp en stop daar de kleine dingen in die jouw liefde zo bijzonder maken. Een tekst uit een liedje, een foto van een bijzonder moment, een linkje naar een goede herinnering. Alles is goed als het maar recht naar het hart van jouw geliefde gaat. Jij weet het beste wat haar kan raken of wat hem dat speciale moment laat herbeleven.
Ontwerp met je gevoel en verras je geliefde met een onverwacht persoonlijke attentie.

 

Laat een reactie achter

Captcha